Tänään perustreenattiin omatoimisesti.

NASU otti seuraamisen käännöksiä: käännöksiä paikallaan ja askel-kaksi suoraan + käännös tai käännös + askel tai kaksi suoraan. Käännökset 90, 180 tai 360 astetta. Palkkasin patukalla, joten Nasu pisti taas parastaan. Käännösten jälkeen otin pieniä pätkiä pelkästään suoraankin, seuraaminen alkaa nyt olla minun makuuni riittävän tiivistä. Kovin pitkäkestoisesti en vielä uskalla seurauttaa, ettei se nyt venähdä taas liian väljäksi. Kontakti on UPEA (omakehu haisee ;o)

Lisäksi Nasu otti muutaman luoksetulon pysäytyksen, niissä ei ongelmaa (palkka patukalla heittämällä taakse). Yhden pysäytyksen jälkeen otin kaksi läpijuoksua, jolloin heitin melko pian käskyn ("Tule") jälkeen patukan selkäni taakse, ja saan näin toivottavasti luoksetuloon myös vauhtia. Seuraavalla kerralla täytyy muistaa jättää vähän pidempi väli käskyn ja patukan heiton väliin, jotta näen alkaako Nasu ennakoimaan pysähtymistä kun en heti heitäkään patukkaa. Epäilen että tässä käy juuri näin :) Mutta lähdemme siis korjaamaan asiaa heti seuraavissa treeneissä!

Lopuksi Nasu otti muutaman kerran puomia huomisia kisoja ajatellen (Nasu on siis pelännyt puomia tipahdettuaan siitä viime kevättalvella). Kivasti meni, tosin Nasu vaatii vieläkin kehua ja kannustusta nousukontaktilla, mutta nyt homma sujuu jo niin, että Nasu uskaltaa laittaa etutassut nousukontaktille, ja kun sitä vähän tsemppaa ("Hyvähyvä Nasu, menehän reippaasti"), niin lähtee heti nousemaan puomille. Alastulossa ei ongelmaa. Pari kertaa otettiin myös keinua, koska yllättäen puomiongelma on heijastunut keinuunkin. Mukavasti meni. Vieläkään en anna Nasun mennä keinua "yksin", vaan olen vieressä ohjaamassa ihan "tassusta pitäen" ja palkkaan kun Nasu uskaltaa keinauttaa keinun alas itse.
Ja loppupalkkana kepit :)

PENNI otti seuraamista. Edelleen teemana on itsehillintä juoksuosuudessa, Pennillä kun on tapana riemastua juoksuosuudesta niin, että alkaa hyppiä vasten ja/tai ottaa hihasta tai lahkeesta hampailla kiinni... Hienosti tyttö on edistynyt, tänään vain kerran yritti riemastua, mutta meni senkin jälkeen heti käskystä maahan, ja pystyi siitä heti jatkamaan työntekoa. Hyvä Penni! Siis Pennillä pelkästään suoraa pätkää seuraamista kävellen ja juosten. Kontakti oli 10+ vaikka hallin toisella laidalla oli kaksi muutakin koiraa.
Lisäksi Penni teki perusasennossa kestävyystreeniä, eli malttoi pysyä perusasennossa kontaktissa vaikkei heti mitään tapahtuisikaan. Käytännössä käsken Pennin sivulle, jään seisomaan (yritän olla katsomatta koiraa ;o) ja odotan että Penni pitää kontaktin minuun +  pysyy paikallaan. Välillä Pennillä oli kausi, että jos ei heti tullut uutta käskyä, niin se lähti korjaamaan omaa asentoaan ja hiissasi itseään sivulla eteenpäin-taaksepäin-lähemmäs-kauemmas, mikä ei toki ole tarkoitus. Mutta harjoitus on tuottanut tulosta, nyt Penni nakottaa jo hienosti omalla paikallaan ja malttaa odottaa seuraavan käskyn.
Koska Pennillä oli tämmöisiä hillintää ja kontrollia vaativia harjoituksia, niin palkkasin nameilla, jotta kierrosluku pysyy hallinnassa...

Mukavat treenit oli tänään!
Taidanpa heti ilmoittaa Pennin seuraavaan tokokokeeseen :)