Eli tänään OSN:n taipparit Ylikiiminkissä. Mukana meiningeissä Nasu, Inka ja myös Roni-tolleri. Nasu ja Roni oli "aamupäivä"ryhmässä (alkoi 8.30) ja Inka "iltapäivä"ryhmässä (alkoi 11.00).
Nasun ja Ronin ryhmässä oli kaikkiaan 8 koiraa (jos en ihan väärin muista) ja Nasu arvottiin lähtemään numerolla 7 ja Roni numerolla 6. Ensimmäisistä viidestä koirasta vain 1 pääsi jäljelle, muiden tie katkesi vesinoutoon tai hakuruutuun... Onneksi Roni sitten teki reittiä selväksi ja suoritti hakuruudun mallikkaasti :)

Sitten oli siis Nasun vuoro, ja vesinoutu meni odotusten mukaan ongelmitta. Sitten hakuruutuun.
Hakuruudusta Nasu selvisi tuomarin kommenttien mukaan "rimaa hipoen". Hakuinnossa ei oikeastaan ollut moitteita ja nouto-ote oli hyvä, mutta hakuteho oli hivenen puuttellista. Suomeksi siis Nasu juoksi aina Kiinaan ja takaisin jokaikisen riistan välissä, ihan sen oloisesti kuin ei olisi yhtään tiennyt mitä on siellä metsässä tekemässä. Välillä kävi jäljestämässäkin hirveä tai rusakkoa tai jotain ja sitten ohimennen löysi taas yhden variksen... Hohhoijaa, ohjaajalla meinasi jo usko loppua kun koira loikki pitkin pöpelikköä häntä suorana... Onneksi oli armelias ja kärsivällinen tuomari, lopputuloshan oli se että viisi riistaa tuli käteen asti.

Sitten odoteltiin vielä viimeisen koiran hakuruutu, ja jäljelle lähti siis Nasun ja Ronin lisäksi 2 muuta koiraa. Nasu sai jäljelle semmoisen ukaasin, että jos yhtään menee himmailuksi tai tuomarin tarvitsee lähteä kävelemään koiran avuksi, niin siitä sitten pompsahtaa. No Nasuhan aloitti jäljen mallikkaasti, sehän on sen vahvimpia osa-alueita. Puolessa välissä jälkeä alkoi kuitenkin tuulla melkoisesti ja Nasulta karkasi jälki nenästä. Siinä vaiheessa Nasu lähti laukkomaan ja ohjaajan pulssi oli jo lähempänä kolmeasataa... Onneksi Nasu kuitenkin kurvasi takaisin jäljen alkuun, otti jäljestä uuden vainun ja ampui suoraan kanille. Kania Nasu hetken nuuski, mutta otti reippaasti suuhun ja toi perille asti. Työvoitto :) :) :)

Nälkä kasvaa syödessä, oiskohan ne Nome-kokeet sittenkään niin kamala ajatus...? ;o)

Inkan taipparit hyytyi hakuruutuun, riistat löytyi kyllä nopeasti ja Inka hommaili innokkaasti, mutta unohti vain tarttua niihin riistoihin... No, ei kaikessa voi olla hyvä, ainakin Inka teki taippareiden komeimman loikan veteen vesinoudossa :D

Nasu on Kingi!! :) Onnittelut myös Ronille taipparien läpäisystä ja sitä myötä MVA-arvosta!

INKAN KOESELOSTUS:
1. Sosiaalinen käyttäytyminen
: Suhtautuu iloisesti muihin koiriin ja ihmisiin (HYVÄKSYTTY)
2. Uimahalu: Syöksyy veteen ja suorittaa tehtävän
(HYVÄKSYTTY)
3. Hakuinto: Hakee innolla ja löytää riistoja
(HYVÄKSYTTY)
4. Noutohalu: Lokeilla spontaani, mutta kieltäytyy toistuvasti variksista (HYLÄTTY)
5. Nouto-ote: Pinnalliset otteet
(HYVÄKSYTTY) (Toim. Huom. Inka siis kantoi lokin siivestä)
6. Palauttaminen: Suoraviivaisesti ohjaajalle.
(HYVÄKSYTTY)
7. Reagointi laukaukseen: Kiihottuu hieman
(HYVÄKSYTTY)
8. Itseluottamus ja aloitekyky: -------- (ei arvostella, kun ei päässyt jäljelle asti)
9. Yhteistyö: Hyvä
(HYVÄKSYTTY)
10. Yleisvaikutelma: Mukava narttu, joka tekee hyvän vesityön. Noutohalun puute variksilla johtaa kokeen keskeyttämiseen. (HYLÄTTY)

NASUN KOESELOSTUS:
1. Sosiaalinen käyttäytyminen
: Suhtautuu ystävällisesti muihin koiriin ja ihmisiin (HYVÄKSYTTY)
2. Uimahalu: Suorittaa tehtävän
(HYVÄKSYTTY)
3. Hakuinto: Liikkuu laajalla lueella vauhdikkaasti, mutta haku on tehotonta, loppua kohden haku kuitenkin paranee ja riistoja löytyy.
(HYVÄKSYTTY)
4. Noutohalu: Spontaani lokeilla. Ensimmäisellä variksella tarvitsee tukea, mutta loppua kohden kuitenkin paranee. (HYVÄKSYTTY) (Toim. Huom. Tuomari joutui siis nakkaamaan ekan variksen Nasulle uusiksi ennenkuin Nasu otti sen)
5. Nouto-ote: Hyvät ja pehmeät otteet.
(HYVÄKSYTTY)
6. Palauttaminen: Suoraviivaisesti ohjaajan läheisyyteen.
(HYVÄKSYTTY)
7. Reagointi laukaukseen: Tarkkaavainen, hieman kiihtynyt.
(HYVÄKSYTTY)
8. Itseluottamus ja aloitekyky: Osoittaa hyvää itseluottamusta ja aloitekykyä suorittaessaan jäljen.
(HYVÄKSYTTY)
9. Yhteistyö: Hyvä
(HYVÄKSYTTY)
10. Yleisvaikutelma: Narttu, joka hakualueen ongelmien jälkeen suorittaa jäljestystehtävän ja ottaa oma-aloitteisesti kanin ja palauttaa sen suoraviivaisesti ohjaajalle. (HYVÄKSYTTY)