Etiäppäin sano mummo hangessa ja niinhän meki lähettiin tänään taas reenaamaan. Mentiin tuonne hiekkakuopille, kun ajattelin että siellä on joka ilmansuuntaan paljon tilaa ja saan Nasulle monta eriväristä ruutua kerralla läjättyä, eikä tarvi olla koko ajan niitä keräämässä kasaan jos joku ajelee ohi ;o)

Siellä me sitte tahkottiin, vuorottelin molempien koirien kanssa ja yhteensä oltiin reilu puolitoista tuntia :) Loppupalkaksi nakkasin molemmat elukat uimaan ja nyt ne ottavat sitten lukua tuolla pitkin lattioita. Jospa sinne pääkoppaan olis huomista varten jotain tarttunut...

Nasu otti siis ruutuaruutuaruutua ja ruutua. On se nyt kumma jos ei se missään vaiheessa rupea kokeessakaan edes vahingossa sinne ruutuun menemään... Tein Nasulle 3 ruutua (punaisilla, sinisillä ja keltaisilla merkeillä) ja vein 2 eka kierroksella kaikkiin ruutuihin ruokapurkit auki ja ei muuta kuin heittelin Nasun sinne. Eipä ollut ongelmaa, etäisyyttä n.25m. Eka ruudussa kävi nuuhkaisemassa yhtä kulmamerkkiä, mutta muuten päästeli häntä suorana eväille. Sitten Nasu autoon, Penni paikallamakuuseen ja vein Nasulle ruutuihin seuraavat ruokapurkit, mutta nyt jätin kannet kiinni (otin nyt semmoisia kirkkaita pakastusrasioita, niin eivät niin kauas asti erotu ruudusta). Penni paikallamakuusta leikkimisen jälkeen autoon ja Nasu kehiin. Nyt lyhensin vähän matkaa, lähetin n.15metristä, kun oli ruutussa, pysäytin ja menin avaamaan purkin. Ei ongelmaa.

Sitten Nasulle vähän kinkkisempi tehtävä, lähetin keltaiseen ruutuun, jossa ei ollut namipurkkia, pysäytin sinne ja palkkasin naksuttimella (ja namilla). Vähän aikaa nuuski maata käskyn jälkeen, mutta pysähtyi kuitenkin oikeaan kohtaan. Menin ruutuun siis palkkaamaan sen ja otin sen parin metrin päähän ruudusta ja lähetin siitä siniseen ruutuun (etäisyyttä n.20m), jossa ei myöskään ollut namipurkkia. Hyvin löysi senkin, pysähtyi ja kävin palkkaamassa sinne. Sitten vein Nappulan vielä autoon ja kävin viemässä viimeiselle kierrokselle ruutuihin namirasiat. Kahteen eka ruutuun vein suljetut rasiat, jonne sitten pysäytin Nasun ja menin perässä avaamaan rasian ja ihan viimeiseen ruutuun auki oleva rasia, ja pitkältä matkalta (n.30m) sai juosta ruutuun ja samantien ruveta syömähommiin.
Jos se nyt ois taas vähä kirkkaammin tuolla korvien välissä, että RUUTU = RUOKAA ;o)

Pennonen otti seuruuta. Onkelmanahan on ollu kokeessa edistäminen, mutta se kuitenkin korjaa paikan viimeistään perusasennoissa, niin nytten sytty kuulkaa ohjaajallakin lamppu, ja joka kerta kun Penni lähti yhtään edistämään, niin hidastin vauhtia. En niin paljon, että se olisi istunut perusasentoon vaan sen verran, että se korjasi paikkansa ja jatkettiinkin matkaa ennen ku kerkesi takamus tipahtaa maahan. Taisi syttyä tuolla läppäkorvallakin lamppu, että sitä paikkaa voi liikkuessaki korjata :)
Liikkeestä seisomista otettiin kans ku se ei onnistunu Kemissä. Tein tosi hankalia ja kenkkuja jättöjä ja pyörin vaikka minkälaisilla kiemuroilla takaisin päin ja koiran taakse ja ympäri, vaan siinä se vaan tillotti kaikki 4 jalkaa pultattuna maahan. Ihme elukka. No, sai se sitte tietysti makkaraa.
Noutoja myös. Tai ei noutoja vaan kapulan heittoja. Että sinne kapulalle E I  karata. Kerran karkas ja varmaan koko Haukipudas kuuli kun vähän korotin ääntä, että sain Pennin takasin sivulle... Ei karannu toiste (älkää kokeilko tätä kotona, käyttäkää vaan niitä pehmeitä konsteja...) ;o)

Lopuksi vielä otin pikaseen kaikki liikkeet niinkuin ne oikein kokeessa tehdään, ihan hyvältä ne näytti. Pennin luoksetuloissa nyt ois hiomista, mutta armahdin sen tänään ku oltiin jo hinkattu seuruuta ja noutoa. Nasulle oon vaihtanu kaukoissa seisomiskäskyn, mutta en oikein tahdo ite sitä muistaa, niin se on aina melkoista ristinollaa että miten mennään :)

Noh, näillä eväillä huomenna Haapajärvelle :)