Noniin, käytiinpäs sitten näyttämässä kemiläisille miten tokoa EI harrasteta.
Aika suurennuslasilla saa kummankin koiran suorituksista etsiä kohtia, jotka ne olisi tehneet oikein... Pitkä rivi nollia ja muita ala-arvoisia numeroita tuli, nekin pisteet mitä saatiin, niin tuntui tulevan säälistä... Nasulle nyt kuitenkin 3-tulos, joka ei siis missään nimessä ollut ansaittu (ei esim. suorittanut yhtäkään noutoa oikein), Pennille ei tulosta kun ei suorittanut ylipäätään mitään liikettä oikein.
Tuomari suositteli, että seuraavaksi koiraksi voisin ottaa englanninbuldogin... Vissiin turhan vaativia tämmöiset spanielit ja noutajat mun käsissä... Saatiin kuitenkin Pennin kanssa kannustuspalkinto, joka ilmeisesti jaettiin Päivän Epätoivoisimmalle Yrittäjälle.
Nyt lähtis tosi halvalla pari kouluttamatonta eläintä!!!
Piti käydä vielä ennen kotia tuloa tuossa kaupan pihalla kokeilemassa, että eikö ne todellakaan osaa mitään. Ja kyllähän ne siinä toimi, Nasukin meni ruutuun ihan ilman mitään... Ällöttävää ajatella, että nyt mekin ollaan vajottu tälle "KylläSeKotonaOsaa" -tasolle... Jos tämmöinen jatkuu, niin ei käydä enää missään julkisesti!

No pisteet kuitenkin:
Nasu:
Paikalla makaaminen: 9 (vinkui...)
Seuraaminen taluttimetta: 10 (ei se niin hyvää oikeasti ollut, askeleet varsinkaan.)
Istuminen seuraamisen yhteydessä: 9,5 (ohjaajan vartaloapu)
Luoksetulo: 10
Ruutu: 0 (Juoksi ruutua kohti ja selvästi näki ruudun, sitten kaarsi vasemmalle ja lähti toiselle puolen kehää. Huusin sieltä sitten takasin kun ei se olis kuitenkaan mennyt.)
Hyppynouto: 7 (Ryykäs tosi rumasti kapulalle ja pudotti kapulan ennen käskyä)
Metallinouto: 7 (Edelleen ryykäs kapulalle, mutta nyt ei tuonut edes sivulle asti vaan nakkas kapulan suustaan ennenkuin tuli perusasentoon.)
Tunnistusnouto: 0 (Ryykäs kapuloille, heitteli niitä tassuilla ja suulla ympäriinsä, käytti jokaikistä kapulaa suussaan, kunnes sitten vaivautui haistelemaan ja toi tottakai sen oikean kapulan takaisin.)
Kaukot: 5 (Liikkui melkein 2 omaa mittaansa, pari vaihtoa tuli vasta toisella käskyllä.)
Kokonaisvaikutus: 7

Penni:
Paikalla makaaminen: 0 (Lähti samantien perään kun jätin sen, pysähtyi kuitenkin puoleenväliin kenttää istumaan...)
Seuraaminen taluttimetta: 6,5 (Edisti ihan kamalasti, näykki jalasta juoksussa ja käännöksissä, käännökset ihan kauheita.)
Maahanmeno: 9 (Alun seuraaminen yhtä hienoa kuin edellisessä.)
Luoksetulo: 0 (Ei jäänyt istumaan vaan nousi seisomaan, eikä yrittänytkään pysähtyä.)
Seisominen: 5 (Säälipisteitä... Pysähtyi, mutta lähti samantien kävelemään perään, käveli n. puoleen väliin perässä. Kun siiryin koiran taakse, kääntyi matkassa ja tuli ilman käskyä perusasentoon.)
Nouto: 0 (Karkasi kapulalle.)
Kaukot: 7 (Lopetuksessa ei maannut paikallaan loppuun asti, vaan lähti kävelemään...)
Estehyppy: 0 (Ei istunut esteen taakse, jäi nuuskimaan maata tai jotain, eikä hypännyt takaisin.)
Kokonaisvaikutus: 9 (Tässä kohti tosiaan tuomari ihmetteli, että miten mää oon saanu näistä koirista ihan samanlaiset ja ehdotti, että seuraava koira vois olla se bulldoggi.)

JepJep. Käydään nyt vkonloppuna siellä Haapajärvellä kun ollaan ilmoittauduttu, sen jälkeen sitten joko ruvetaan tosissaan treenaamaan tai ei harrasteta enää koskaan mitään.