Tässäpä sitten Penan viralliset arvostelut taipumuskokeesta: (sekä lyhyt kuvaus kokeen kulusta niille joille se ei vielä ennalta ole kovin tuttu :)

Sosiaalinen käyttäytyminen:
Koiran on tultava vaikeuksitta toimeen ihmisten ja koirien kanssa. Tuomari seuraa oman ryhmänsä koirien käytöstä ryhmässä ja koskettelee koiria. Koira ei saa osoittaa aggressiivisuutta tai suurta arkuutta ihmisiä tai koiria kohtaan.
Arvostelu:
Miellyttäväkäytöksinen enkku. Suhtautuu sosiaalisesti toissin koiriin ja ihmisiin. (Hyväksytty)

Haku ja laukauksensieto
Tarkoituksena on todeta, haluaako koira työskennellä maastossa ja olla yhteistyössä ohjaajansa kanssa. Koira ei saa pelätä siitä n. 25 metrin etäisyydellä haulikolla ammuttua laukausta. Koiran on vainuansa käyttäen etsittävä mahdollista riistaa tai jälkiä vähintään 10m:n etäisyydellä ohjaajastaan vähintään viiden minuutin ajan, samalla kuitenkin pitäen yhteyttä ohjaajaansa. Ohjaaja saa innostaa koiraa. Aikaa käytetään enintään 20 minuuttia / koira. Laukauksensieto kokeillaan hakuosuuden yhteydessä. Koira ei saa pelätä ammuttua laukausta. Laukaus ammutaan, kun koira etenee ohjaajasta poispäin.
Arvostelu: Laajahkoa hakua. Todella lennokasta työskentelyä. Ensisijaisesti ilmavainuinen. Yhteistyö mallikasta. Innostuu laukauksesta lisää. Hyvää metsästystyöskentelyä. (Hyväksytty)

Jäljestäminen
Koiran on kytkettynä 6 metrin taluttimeen seurattava vastatapetun tai tuoreena pakastetun, täysin sulaneen riistaeläimen tai kanin laahausjälkeä, joka on n. 120 m:n pituinen. Jäljen puolivälissä on 90 asteen kulma. Laahattu eläin jätetään kaadoksi. Koiraa saa ohjata jäljen alusta n. 10 m:n matkan. Jos koira eksyy jäljeltä, voidaan se kerran palauttaa jäljelle. Suoritukseen voidaan käyttää aikaa enintään 10 minuuttia. Koiran on jäljestettävä kaadolle asti, eikä se saa pelätä tai raadella kaatoa. Ellei koira lähde jäljelle, voidaan sitä yrittää enintään 5 minuutin ajan.
Arvostelu: Jäljestää ilmavainulla hosuen. Pysyy jäljen tuntumassa pistoja tehden. Kaato kiinnostaa. (Hyväksytty)

Vesityö
Koiran on uitava halukkaasti ja noudettava veteen heitetty riistalintu tai riistalintupukki. Ohjaaja heittää riistan tai pukin veteen koiran nähden. Ohjaajalla on mahdollisuus heittää enintään kaksi pukkia tai riistaa. Koiran on uitava vähintään 5 metriä rannasta poispäin ja tuotava riista tai pukki mieluiten kuivalle maalle. Riittävä suoritus kuitenkin on, jos ohjaaja voi jalkojaan kastelematta ottaa noudettavan esineen vedestä. Kivien käyttö lisähoukuttimena on sallittu. Ruuan, makupalan, toisen koiran tai ihmisen käyttö houkuttimena on kielletty. Aikaa voidaan käyttää suoritukseen enintään 5 minuuttia.
Arvostelu: Ui todella hienosti, noutaa riistapukin käteen. (Hyväksytty)

Tottelevaisuus
Tottelevaisuutta tarkkailla koko kokeen ajan. Koiran on oltava ohjaajansa hallinnassa. Koiran on annettava kytkeä itsensä. Haku- ja vesityöskentelyosuudella koira on vapaana, ja ohjaajan kutsusta sen on tultava luokse ja annetta kytkeä itsensä.
Arvostelu: Penni tottelee todella hyvin (Hyväksytty)

Yhteistyö ja yleisvaikutelma

Tuomari kuvaa muutamin sanoin positiivisessa hengessä koiran halua toimia yhteistyössä ohjaajansa kanssa.
Arvostelu: Pennin ja Tiinan yhteistyö on mallikelpoista ja sitä on miellyttävä seurata. (Hyväksytty)

Kokonaisarvostelu: Hyväksytty