Tässäpä kävi sitten niin kivasti, että Junnu kävi meille kesän ekan verijäljen vetämässä, ja pääsin siis aloittamaan uuden jälkikauden ruhtinaallisesti todellisella piilojäljellä. Meidät tipautettiin autosta jäljen alkuun, kartasta olin saanut vähän osviittaa, missä jälki about menee ja Nina ajoi vastaan jäljen lopun paikkeille.
Nasun kanssa lähdettiin menemään, ja Junnu aikoi tulla hiljokseen hamsterin kanssa perässä.

Jäljellä oli paljon mutkia, välillä mentiin ojien (joissa vettä) yli, ja kaksi pidempää (reilu 5m) katkosta, kärrypolun ja metsätien ylityksissä. Ja 3 tai 4 makuuta taisi olla. Maasto vaihteli kangasmetsästä vähän soisempaan (luntakin oli välillä) ja toisaalla hakkuuaukean reunaan.
Nasu oli U P E A !! Taas kerran muistin, miten ihanaa tuon koiran kanssa on tehdä työtä. Tarkkaa siksakkia jäljen päällä, selvästi ilmaistut makuut (no joo, kahden makuun päälle se kusi, mutta tulipahan selväksi missä se makuu oli :D ). Ensimmäisen katkon jälkeen tuli hukka, mutta palasin reilusti takaisin päin, edelliselle makuulle, ja siitä jatkui hyvin ja katkon yli päästiin kunnialla.
Kaatona oli rätti, jolla jälki oli vedetty, ja se ilmaistiin hienosti!!

No sitten Penni. Penni lähti ihan kivasti jäljelle, kunnes n. 5metrin jäljestyksen jälkeen: JÄNIS! Ja se loppui siihen. Penni jäi tuijottelemaan jänön perään ja hakemaan sitä ilmavainulla, eikä löytänyt jälkeä enää ollenkaan. Talutin sen ensimmäiselle makuukselle, ja yritin siitä uudelleen, ei onnistunut... Kävelytin sen sitten autolle, aina välillä jäljen yli poiketen, jos se vaikka olisi tarttunut jäljelle, mutta ei: nokka pysyi sinnikkäästi ilmassa. En sitten päästänyt sitä kaadolle, vaan vein autoon ja vedin huomisaamua varten uuden ihan lyhkäisen vauva-jäljen, yritämme siitä sitten.

Kun Penni oli autossa, päästin Nasun irti ja lähetin sen hakemaan kaatoa (matkaa kaadolle oli n.20-30m.). Nasu kävi pomimassa kaadon (eli sen verirätin) ja palautti sen kauniisti. Ja voi sitä ylpeyttä pienen koiran kasvoilla!!!

Summa summarum, Penni ei vielä kestä jäljestäessään yhtään häiriötä.
Ja Nasu sai Junnultakin siunauksen, se on valmis kokeeseen, joten ei muuta kuin ilmot menemään!!

Ainiin, ja ensi viikonloppuna me ei mennä agikisoihin, kun niihin unohtui ilmoittautua ;o)