Nonni. Kemijärveltä kotiuduttu, reissu oli kertakaikkiaan mahtava!!!

Päivän urakan aloitti Penni, jolla ennakkoasetelman mukaan oli pikkuisen suorituspaineita, koska ykköstulos meinaisi tälle neidille koulutustunnusta TK1.
Ei muuta kuin kissa pöydälle (tai koira kehään) ja härkää sarvista ja tulta päin ja muutama muu sananparsi. Tässä tulokset ja kootut selitykset:
Luoksepäästävyys: 9,5 (kerroin 1) Penni oli taas ajatusta nopeampi, ja kerkesi maahankin mennä kun tuomari oli tulossa katsomaan. Siitä sitten käskyllä istumaan ja muutama askel tuomaria vastaan, siitä väheni puoli pistettä. Mutta ei hillumista :)
Paikalla makaaminen: 10 (kerroin 3) Ei mitään lisättävää. Paitsi äippää jännitti ihan pirusti.
Seuraaminen kytkettynä: 9 (kerroin 2) Mitähän tässä oli... No kontakti katkeili monessakin kohtaa, eikä paikka ollut kauhean hyvä, mutta ei mitään överiä, ihan kivasti Penni teki. Mutta miksi, oi miksi, mun piti tuijottaa sitä koiraa kun se seuraa niin paljon paremmin kun minä kattelen eteenpäin... *huokaus*
Seuraaminen taluttimetta: 9,5 (kerroin 4) Kivasti se meni :)
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 10 (kerroin 2) Juuuuuri näin!!! :D
Luoksetulo: 9 (kerroin 3) Mulle jäi itseasiassa vähän hämärän peittoon, mistä tässä lähti se yksi piste. Minusta tämä oli oikeinoikein hyvä :) Ehkä vino perusasento taikka jotain...
Seisominen seuraamisen yhteydessä: 10 (kerroin 2) Hyvä se on.
Estehyppy: 9 (kerroin 2) "En muuten hyppää ennenku haistan tätä estettä!" ;o)
Kokonaisvaikutus: 10 (kerroin 1) Tuomarin kommentit: Lupaava koira, jolla erinomainen kontakti ja halu tehdä töitä ohjaajan kanssa. Selvästi osaa liikkeet, pientä hiomista seuraamisen paikassa (saisi olla tiiviimpi), mutta koira ei missään nimessä ole osaamaton tai tottelematon.
Pistemäärä yhteensä: 190,5, 1. palkinto, Kunniapalkinto, koulutustunnus TK1 ja luokkavoitto!
Penni teki siis sen mitä odotettiinkin, ja paljon enemmän! Missään vaiheessa Pennillä ei ruvennut kiehumaan päässä, vaan se tyynen rauhallisesti suoritti tasaisen varmasti liikkeen toisensa perään. Ihanaa :)

Sitten oli Otto-boyn vuoro. Otto se ei ole mikään turha jätkä, kun vedetään hyvin, niin silloin vedetään aivan h*lvetin hyvin! Avoimesta luokasta kaikki liikkeet täysiä kymppejä, luoksetulo ysi ja kokonaispisteet 197. Luokkavoitto ja kunniapalkinto myös Super-Odelle!!!!

Ja illan päätteeksi Nasu.
Nasun kohdalla asetelma ei ollut paras mahdollinen. Treenejä ei takana ihan hirveästi, liikkeistä ruutu, kaukokäskyt ja tunnistusnouto melko hataralla pohjalla... Ja sokerina pohjalla Nasu kisapäivää edeltävänä yönä rupesi tyhjentämään mahan sisältöä (Nasun vinkki lajitovereille: hirven luut eivät kulkeudu sisuksien läpi nyrkin kokoisina kappaleina. Edelleenkään.). Hirvenluiden lisäksi mahassa saattoivat vääntää karkit, jotka se perjantaina itsenäisesti oli keittiön pöydältä nauttinut. Oujee. Kisapaikalle tullessa Nasu näyttävästi okensi parkkipaikalle ja sitten vielä häkkiin. Jos se olisi ollut kipeä, niin toki koe olisi jätetty väliin, mutta ei ollut, ja tänne asti oli tultu, niin ei muuta kuin eteenpäin sano Penni hangessa.
Paikalla makaaminen: 10 (kerroin 4) Hienosti pysyi, kuuleman mukaan oli rauhallinen, mutta valpas, niinkuin oppikirja sanoo.
Seuraaminen taluttimetta: 10 (kerroin 3) Itse en ollut sivuaskeleisiin tyytyväinen, mutta tuomari oli :) Totesi, että "Koira sekä osaa, että tahtoo! EVL:n tasoista seuraamista" o_O
Istuminen seuraamisen yhteydessä: 10 (kerroin 3) Hieman hidas istuminen, mistä ei kuitenkaan rokotettu tänään :)
Luoksetulo: 7 (kerroin 4) Voi harmienharmi!!! Nasu ei lähtenyt tulemaan eka käskyllä (ei mitään järkevää syytä eli siitä 2pistettä pois..), mutta molemmat pysähdykset 10+. Maahanmenosta sivulle tuli ravilla kun muut pätkät laukalla, joten siitä vielä 1piste pois... Näin jäläkiviisaana, jos se lähtö olisi tapahtunut eka käskyllä, tästä olis tullu ne puuttuvat pisteet ykköstulokseen. Mutta ihan oikeasti, ei harmita, koska kokonaisuus oli tosi hieno :D
Lähettäminen määrätylle paikalle, maahanmeno ja luoksetulo: 0 (kerroin 4) "Mikä ruutu??? Missä??? Eeeeiii, ei oo täällä, emmää nää..." sanoi Nasu ja jäi puolimatkaan makaamaan. Tämä ei yllättänyt, Nasulla on vielä paljon tekemistä, että se hahmottaa vieraat ruutumerkit.
Noutaminen esteen yli hypäten: 9,5 (kerroin 2) Hyvinhän se noutaa, mitä nyt vähän tökkii kapulaa jalalla... Lopun perusasento vino, siitä -0,5 pistettä.
Metalliesineen noutaminen: 9,5 (kerroin 2) Lopun perusasento vino. Tuomari totes, että pakko rokottaa, että mulla tulee opetettua se ens kerraksi oikein ;o)
Tunnistusnouto: 9,5 (kerroin 4) Voi piru että tämä liike jännitti!!!!! Ja mitä tekee Nasu. Ei suinkaan rynnistä kapuloille niinkuin reeneissä tuppaa käymään, vaan irtoaa hillityllä ravilla, hidastaa juuri ennen kapuloita, aloittaa haistelun järjestelmällisesti kapula kerrallan, kolmannen kapulan kohdalla nuuhkaisee, ottaa sen suuhun, ja samantien takaisin. Mulla meni hetki että sain nostettua leuan maasta ja sitten koiralta kapula suusta, ihan oikea palikka sieltä tuli!!!! Lopun perusasento (palautus) edelleen vino, pitäisköhän sille tehä jottain =D
Kauko-ohjaus: 8 (kerroin 5) Etenee seisomaan noustessa. Mikä olikin tiedossa :) Mutta teki kaikki vaihdot hyvin ja nopeasti!
Kokonaisvaikutus: 10 (kerroin 1) Nasu oli i-ha-na :)
Pistemäärä yhteensä: 254 2. palkinto (2 pistettä vaille ykköstulos!) ja luokkavoitto!

Tästä on Todella hyvä jatkaa!!
Iso kiitos kaikille kannustajille ja tsemppaajille ja onnittelijoille!! :D
Ja Marjalle ja Odelle kiitos erinomaisesta seurasta ;o)